Ποιοί είμαστε

Η Ξένια Αθανασοπούλου αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009 και στη συνέχεια παρακολούθησε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην  “Πληροφορική Επιστημών Ζωής – ΠΕΖ” με Κατεύθυνση την Ιατρική Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2014 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Διδακτική των Μαθηματικών στην Ειδική Αγωγή» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες Αγωγής με Κατεύθυνση την Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, από όπου και αποφοίτησε το 2016. Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων στα μαθηματικά και τα τελευταία 5 χρόνια αποκλειστικά με την Διδακτική των Μαθηματικών στην Ειδική Αγωγή.

101

Η Αγγελική Καλλιάνου αποφοίτησε το 2012 από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές. Το 2013 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση Σεμιναρίου με θέμα «Ψυχολογία και Παιδαγωγική του Εφήβου» της Ακαδημίας Πολιτών υπό την εποπτεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας  του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2013 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των θεωρητικών μαθημάτων ενώ ταυτόχρονα εργάζεται  στο χώρο του θεάτρου. Παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες Αγωγής με Κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Η Κυριακή Σαμαρτζή είναι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακά διπλώματα “Ψυχαναλυτικής Ανθρωπολογίας  και Κλινικής Πρακτικής του Σώματος”, “Ψυχανάλυσης”, “Ψυχοπαθολογίας Παιδιού και Εφήβου”, “Φιλολογίας, Τέχνης και Σύγχρονης Σκέψης” και “Πρόληψης αυτοκτονικού Κινδύνου” του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Στο παρελθόν εργάστηκε ως διδάσκουσα στο  Πανεπιστήμιο Angers στη Γαλλία και ως Ψυχολόγος στις Σχολές Γονέων του Ι.Ε.Δ.Ι.Β.Ι.Μ., στο 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στην Β/βάθμια Εκπαίδευση στην Αθήνα. Από το 2008 διδάσκει και είναι υπεύθυνη συμβουλευτικού σταθμού στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ  Δυτικής Ελλάδος, ενώ διατηρεί γραφείο στην Αθήνα και την Πάτρα. Έχει ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία και έχει επιμεληθεί και μεταφράσει επιστημονικά συγγράμματα.